روغن سوزی در موتور خودرو به طور عمومی به وضعیتی گفته میشود که روغن در پروسه کاری موتور به اتاق احتراق یا مناطق داغ موتور وارد شود و در نتیجه به دلیل گرمای زیاد روغن تبخیر شده و به همراه گازهای خروجی اگزوزاز موتو خارج شود . روغن به طو کلی در موتور خودرو وظیه روان کردن حرکت قطعات فلزی برروی یکدیگر را دارد وجود آن در موتور خودرو لازم است اما طراحی موتور خودروها به گونه ای است که در سیکل کاری موتور ،روغن همواره از نقاط داغ یا محفظه احتراق موتور دور می ماند و به همین دلیل به طور معمول روغن موتور نمیسوزد ،اما در صورتی که موتور دچارروغن سوزسشود این جدایی از میان میرود و روغن به مرور سوخته و از موتورخارج میشود که اصلی ترین نتیجه ان الودکی هوا والبته کاهش کارایی موتور است ضمن انکه در این شرایطبه مرور شاهد کاهش سطح روغن موتور خواهیم بود که در نتیجه ممکن است فرآیند روغن کاری موتور دچار مشکل شود . به طور عمومی دلیل اصلی روغن سوزی در موتور ناشی از خرابی رینگ های پیستون است که باعث میشود روغن موجود در سطح سیلندر ،در زمان حرکت روبه پایین پیستون به طور کامل از جداره پیستون پاک نشود و در زمان احتراق با مخلوط سوخت و هوا ترکیب شده و میسوزد هرچند نباید فراموش کنیم روغن سوزی دلایل دیگری نیز دارد که تشخیص نهایی آن تنها ا عهده مکانیکها بر می اید .
سوختن روغن باعث تولید دود آبیرنگی در خروجی موتور میشود و این مسأله مهمترین و سادهترین نشانه تشخیص وجود روغنسوزی در موتور است. البته میزان تولید دود آبی کاملا بستگی به میزان روغن ترکیب شده با هوا دارد و الزاما در آغاز بروز این مشکل نباید انتظار داشت دود آبیرنگ از اگزوز دیده شود. برای تشخیص وجود روغنسوزی در یک موتور از این طریق توجه داشته باشید موتور خودرو باید گرم باشد ضمن آنکه این دود معمولا در اثر گاز دادنهای مکرر دیده میشود.
روش دیگر بررسی شمعها است چون با وجود ترکیبات روغن، شمع خودرو کثیف میشود (بهاصطلاح تعمیرکارها شمع خیس میشود) که نشانه روغنسوزی است. البته روش درست تشخیص این مشکل، بهرهگیری از ابزاری است که میتوان فشار تراکم هر سیلندر را تشخیص دهد. کاهش فشار در سیلندر به معنی آسیب به رینگهای پیستون است که در ادامه روغنسوزی را به دنبال دارد
شما میتوانید مارا از طریق تگرام به ایدی mlautoparts@ و یا در صفحه های اینستاگرام digi_ghate , mlcommercical مارا دنبال کنید .