ساینا از جمله سدانهای شرکت سایپا است که در سال ۱۳۹۵ روانه بازار کشورمان شد. ساینا همانند اغلب محصولات جدید شرکت سایپا، روی پلتفرمی موسوم به X200 ساخته شده است و به همین جهت شباهتهای بسیاری میان این خودرو با تیبا یا کوییک به چشم میخورد. سایپا ادعا میکند که ساینا خودرویی کاملا جدید است که با دانش مهندسان این شرکت شکل گرفته است، اما با کمی دقت به راحتی میتوان فهمید که ساینا در واقع نسخه فیس لیفت تیبا بوده که از لحاظ ظاهری و فنی شباهتهای فراوانی با آن دارد.
سایپا ساینا هم اکنون در نمونههای دستی و اتوماتیک به بازار عرضه میشود؛ همچنین در زمان خرید امکان انتخاب یکی از تیپهای EX ،SE-A و (SE-A (LUX برای خریدار وجود دارد که تمامی این تیپها از پیشرانههای یکسانی بهره میبرند اما از لحاظ سطح آپشنها و امکانات با هم تفاوت دارند. در این میان امکان خرید ساینا با گیربکس اتوماتیک خبری خوب برای کسانی محسوب میشود که در این رنج قیمتی تمایل زیادی به خرید خودرویی اتوماتیک دارند تا ترافیکهای شهری برایشان قابل تحملتر شود.
۱. پیشرانه ضعیف :یشرانهای که روی ساینا نصب شده دقیقا همان پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر است که پیشتر بر روی تیبا نیز نیز مورد استفاده قرار گرفته بود؛ تنها تفاوت میان پیشرانههای این دو خودرو وجود دارد، استفاده از دریچه گاز برقی در ساینا است. این پیشرانه که با کد M15 شناخته میشود، توان تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور را دارد. ناتوانی پیشرانه سایپا ساینا در تامین قدرت لازم برای به حرکت درآوردن بدنه ۱۰۸۰ کیلوگرمی این خودرو باعث شده است تا شاهد شتاب ۰ تا ۱۰۰ حدود ۱۳ ثانیهای از این خودرو باشیم. ضعف پیشرانه ۱.۵ لیتری ساینا در زمان حرکت در سربالاییها یا مواقعی که ظرفیت سرنشینان این خودرو تکمیل باشد کاملا ملموس بوده و در واقع ساینا در چنین مواقعی خصوصا در نمونه اتومات هیچ علاقهای به افزایش سرعت و شتاب از خود نشان نمیدهد.
۲. کیفیت پایین مونتاژ و اجزای کابینکیفیت پایین مونتاژ از جمله مواردی است که در خودروهای ایرانی به امری عادی تبدیل شده است؛ به طوری که اگر خودرو وطنی با کیفیتی روانه بازار شود، بسیار جای تعجب دارد. ساینا نیز مانند سایر محصولات حاضر در این رده قیمتی، از کیفیت مونتاژ پایینی برخوردار است و متریالی که در کابین ساینا به کار رفته در واقع همان پلاستیک خشک و بی کیفیتی است که در سایر خودروهای شرکت سایپا نیز به چشم میخورد. مطمئنا چنین متریال ضعیفی، در بلندمدت کیفیت اولیه خود را از دست داده و حس ناخوشآیندی را به سرنشینان منتقل خواهد کرد؛ همچنین طراحی داخلی چندان تفاوتی با تیبا ندارد و فقط برخی موارد جزئی در داشبورد یا دستیگره دربها در ساینا متمایز هستند. صندلیها نیز به هیچ عنوان ارگونومیک نبوده و در سفرهای طولانی مدت میتواند برای سرنشینان آزار دهنده باشد.
۳. طراحی ناموزونپس از طراحی ناامید کننده نمای ظاهری تیبا، طراحان سایپا سعی کردهاند چهرهای نسبتا اسپرت و جذابی را برای ساینا خلق کنند تا شاید تا حدودی بتوانند رضایت خریداران را جلب نمایند. علیرغم تمامی تغییراتی که در طراحی ساینا اعمال شده است، همچنان میتوان در یک نگاه اجمالی متوجه ناهماهنگیهای فراوان در طراحی این سدان ارزان قیمت سایپا شد؛
۴. ایمنی پایین:همانطور که میدانید در کشور ما هیج مرکزی برای تست تصادف و بررسی میزان امنیت خودروهای در حال تولید وجود ندارد و این بهانه خوبیست تا خودروسازان وطنی با خیال راحت محصولات ناامن خود را حداقل ایمنی و تجهیزات امنیتی روانه بازار کنند.
کلام آخر
ساینا نسبت به تیبا دارای برتریهایی است که از جمله آنها میتوان به امکانات بیشتر و بهرهمندی از گیربکس اتوماتیک اشاره کرد، البته اختلاف قیمت قابل توجهی که میان ساینا دنده دستی و نسخه اتوماتیک آن (به عنوان نسخه فول آپشن) وجود دارد، شاید بتواند شما را از خرید نمونه اتوماتیک این خودرو پشیمان کند!
انواع خودرو : تمامی خودرو : پراید ، پژو ، تیبا ، ال 90، مزدا 323 ، مزدا new ,..............(ام ال )
شما میتوانید از طریق تلگرام به ایدی mlautopartsیا در اینستاگرام digi_ghate . mlcommercical ما را دنبال کنید