شروع فصل گرما و تلاش برای تنظیم دمای موتور

روش‌های کنترل دما موتور
با توجه به اینکه ما به هیچ وجه ایجاد تغییرات در دمای اسمی موتور را درست نمی‌دانیم اما برای آن دسته از عزیزان که اصرار بر این تغییر دارند روش‌های صحیح این کار را توضیح می‌دهیم

تغییر در تنظیمات کامپیوتر خودرو
با استفاده از کامپیوترهای مخصوص و ارتباط با ای‌سی‌یو خودرو از طریق درگاه اتصال دیاگ می‌توان دمای روشن شدن فن‌های خودرو را مطابق با خواسته‌ی افراد تنظیم کرد و در نتیجه دمای اسمی موتور را تغییر داد.

استفاده از قطعات تقویتی
همان‌طور که گفته شد با تعویض تمام قطعات سیستم خنک‌کاری با نمونه های تقویتی به صورت یک‌جا می‌توان سرعت خنک کاری را افزایش داد. تعویض این قطعات باید توسط یک تیم فنی و با تجربه و متناسب با ظرفیت‌های خودروی شما انجام گیرد.

ایجاد تغییرات در سیم کشی خودرو
می‌توان با اضافه کردن قطعات الکترونیکی به سیم کشی خودرو عملکرد سیستم خنک کاری را از تمام اتوماتیک به حالت نیم اتوماتیک تغییر داد و کنترل عملکرد سیستم خنک‌کاری را تا حدی به صورت دستی در اختیار راننده قرار داد.

اضافه کردن مقاومت به سیستم پایش دما
با اضافه کردن یک مقاومت به صورت موازی با سنسور دمای آب می‌توان دمای اسمی موتور را کاهش داد. این کار باید حتما توسط یک فرد باتجربه و با تخصص کافی صورت گیرد.

آیا دمای پایین آسیب زننده است؟
دمای موتور بر بسیاری از عوامل و پارامتر‌های طراحی موتور تاثیرگذار است. از روغنکاری تا مصرف سوخت.

پیستون و بلوک سیلندر دو فلز متفاوت با ضریب انبساط حرارتی متفاوت هستند. اندازه‌ی پیستون و قطر سیلندر به گونه‌ای طراحی می‌شوند که در دمای اسمی موتور(دمایی که توسط طراحان برای موتور مشخص شده) دارای لقی مناسب و همچنین آب‌بندی کافی باشند. تغییر دمای میانگین موتور این ابعاد را بر هم میریزد که در نتیجه : یا با کاهش لقی میزان اصطکاک موتور افزایش می‌یابد و یا با افزایش لقی ، مسیر برای شروع برخی آسیب‌ها مانند روغن سوزی هموار می‌شود.

در دمای اسمی موتور، بنزین به خوبی در موتور تبخیر می‌شود و شعله به خوبی به دیواره نزدیک‌ می‌شود. تقریبا تمام سوخت محترق شده و آلایندگی به حداقل خود می‌رسد، شمع موتور در دمای امن خود قرار می‌گیرد و بیشترین عمر را از خود نشان می‌دهند. با کم کردن دمای موتور، بنزین تبخیر نمی‌شود و در احتراق شرکت نمی‌کند ، شعله پیش از رسیدن به دیواره سیلندر خاموش می‌شود و در نتیجه بازده موتور کاهش و در مقابل آلایندگی افزایش پیدا می‌کند.

در دمای اسمی موتور ، روغن با غلظت مناسب در سیستم روغن‌کاری پمپاژ شده اما با کاهش دما ، غلظت روغن افزایش پیدا می‌کند در نتیجه روغن کاری مختل شده و موتور دچار آسیب دیدگی جدی می‌شود.

 تعویض قطعات سیستم خنک کاری با نمونه‌های تقویتی
تعویض برخی قطعات مثل پمپ آب ، رادیاتور ، کانال‌های آب ، واشر سرسیلندر و … با نمونه‌های تقویت شده تنها هنگامی تاثیر مثبت می‌گذارد که تمامی قطعات به صورت همزمان و بعد از انجام محاسبات سنگین مهندسی تعویض گردند. تعویض یک یا دو قطعه به تنهایی نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه می‌تواند آسیب زننده باشد. به عنوان مثال:

پمپ آب قوی با دبی بالا ، سرعت حرکت آب را در رادیاتور بالا می‌برد و در نتیجه آب برای مدت کافی در رادیاتور نمی‌ماند تا خنک شود ، در نهایت آب گرم دوباره به موتور باز می‌گردد که به معنای افزایش دمای موتور است.

یکسره کردن فن خودرو
عده‌ای دیگر با ایجاد تغییرات در سیم‌کشی عملکرد هوشمند سیستم خنک کننده را مختل کرده و فن‌های خنک کننده را دائما روشن نگاه می‌دارند. این کار بار برقی بسیار زیادی بر موتور و دینام اعمال می‌کند. در این روش با کاهش دمای موتور، ترموستات بسته می‌شود ولی همچنان فن‌ها کار می‌کنند و آب داخل رادیاتور خنک‌تر می‌شود، با افزایش دمای موتور ترموستات باز شده و آب سرد رادیاتور(هم دما با دمای محیط) به طور ناگهانی وارد موتور می‌شود که یک شوک حرارتی به موتور وارد می‌کند.

شوک حرارتی موجب از دست رفتن دمای یکنواخت قطعات و ایجاد ترک‌های ریز ناشی از خستگی حرارتی می‌شود در نتیجه عمر قطعات به سرعت کاهش پیدا‌ می‌کند.

باز گذاشتن درب موتور

برخی رانندگان با اظافه کردن یک پایه به کاپوت خودرو در حین حرکت ، درب موتور را چند سانتی متر باز می‌گذارند. این کار باعث تزریق هوای پر فشار جلوی‌ خودرو به داخل محفظه موتور می‌شود که علاوه بر ایجاد توزیع دمای غیر یکنواخت در موتور ، اگر سرعت زیاد باشد ، بازده عملکردی فن‌ها کاهش پیدا می‌کند و در عمل موتور گرم‌تر می‌شود.

این روش سیکل خنک‌کاری موتور را که توسط محاسبات ایرودینامیکی طراحی شده ، مختل می‌کند.

تمامی خودرو : پراید ، پژو، مزدا 323، مزدا NEW، ماکسیما ، ال 90، تیبا و..............(ML)

شما میتوانید از طریق تلگرام به ایدی MLAUTOPARTS یا در اینستاگرام به digi_ghate  , mlcommercical ما را دنبال کنید

آدرس فروشگاه ها:

تهران، میدان امام خمینی ، خیابان امیرکبیر، پاساژ سپهر، برخیابان ، پلاک ۵۳ (G35) .   تلفن های تماس : ۳۳۹۴۳۴۰۰   -  ۳۳۹۲۳۴۰۰  -  ۳۶۹۰۰۴۱۱  -   ۳۶۹۰۰۴۱۳  -  ۳۶۹۰۰۴۱۵  -  ۳۶۹۰۰۴۱۷

تهران، میدان امام خمینی ، خیابان امیرکبیر، پاساژ کاشانی ، طبقه سوم ، پلاک 282 .  تلفن های تماس : ۳۳۹۰۸۸۷۱  -  ۳۳۹۱۱۶۷۲  -  ۳۳۱۱۴۱۷۱   

تهران، میدان امام خمینی ، خیابان اکباتان ، کوچه آهنین ، پاساژ امین ، طبقه دوم ، واحد دفتری A-1 .  تلفن های تماس : ۳۳۹۲۹۰۱۴  -  ۳۳۹۲۸۹۵۹  -  ۳۳۹۴۴۱۵۱  -  ۳۳۹۴۴۱۵۲  -  ۴۰۳۳۰۷۰۹  - ۴۰۳۳۰۶۳۳