جعبه فیوز محل قرار گرفتن تمامی فیوزها است. درواقع جعبه فیوز جعبهای است که تمام فیوزها در آن جاگذاری شده و از آنجا به مکانهای مربوط به عملکردشان متصل میشوند. پس لازم است در مورد فیوز هم کمی بیشتر بدانیم. فیوز قطعهای است که از طریق رابط بهوسیلهای متصل شده و وظیفهی حفاظت از آن وسیله را به عهده دارد.
فیوز در واقع از نظر حفاظتی در مسیر وسیله مورد نظر ما قرار میگیرد که درست قبل از آسیب بهوسیله یا قطعه موردنظر این فیوز باشد که آسیب دیده و ما را از آسیب احتمالی به قطعه موردنظر آگاه کند. بهعنوان مثال وقتی فیوز منزل یا محل کار شما میپرد در واقع این هشدار را به شما میدهد که مشکلی در مسیر ارتباطی برق محل کار یا منزل شما به وجود آمده است که باید برای رفع مشکل اقدام کنید.
جعبه فیوز نیز با دربرگرفتن تمام فیوزهای موجود در خودرو در یک جعبه این امکان را به شما میدهد که تمام فیوز های خودرو را همزمان کنترل کرده و از سالم بودن آنها مطمئن شوید. فیوزهای خودرو انواع مختلفی را شامل میشود ازجمله فیوز شیشهای، فیوز تیغهای و فیوز سرامیکی که نوع تیغهای آن از همه رایجتر است.
نحوه عملکرد فیوز به این صورت است که زمانی که جریان الکتریکی متصل به هر فیوز با شدت بیشازحد مجاز باشد نوار فلزی که وظیفه اتصال فیوز به قطعه مورد نظر را به عهده دارد در اثر افزایش شدت جریان ذوبشده و در اثر این ذوب شدن راه برقراری ارتباط با قطعه مورد نظر قطع میشود.