بررسی نتایج تست ایمنی خودرو ها در چین

در باب ایمنی خودروهای چینی بحث‌های فراوانی شده و شایعات بسیاری در این مورد وجود دارد. از آنجا که فقط تعداد اندکی از خودروهای چینی در تست‌های ایمنی معتبری مثل EURO-NCAP و IIHS حضور داشته‌اند، نمی‌توان مقایسه دقیقی بین ایمنی خودروهای چینی و سایر خودروها انجام داد. تنها راهی که می‌توان برای سنجش ایمنی خودروهای چینی به آن اتکا کرد، تست ایمنی چین یا CNCAP است. اما از آنجا که در مورد استانداردهای این تست شبهه‌هایی وجود دارد، تنها راه ممکن مقایسه امتیازات برای خودروهایی که هم در تست ایمنی چین و هم در تست‌های ایمنی معتبر جهانی شرکت داشته‌اند با یکدیگر، و سپس مقایسه آن‌ها با نتایج تست‌های خودروهای چینی است.

متأسفانه در حال حاضر سایت CNCAP زبان انگلیسی را پشتیبانی نمی‌کند و در نتیجه دسترسی به آمار و نتایج آن با مترجم گوگل و سایر نرم‌افزارها با توجه به فرم وب‌سایت، کاری بسیار سخت و تقریباً نشدنی است. ما برای به دست آوردن جدولی از نتایج تست CNCAP که آمار خودروهای مختلف در آن موجود باشد جستجوی فراوانی انجام دادیم و در نهایت موفق به پیدا کردن لیست زیر شدیم. قبل از مشاهده لیست زیر لازم است به نکات زیر توجه کنید.

در این لیست خودروها بر اساس کلاس دسته‌بندی شده‌اند و در هر کلاس، بر اساس امتیاز تست مرتب شده‌اند. امتیاز هر خودرو در کنار نام آن آمده است. این لیست احتمالاً مربوط به اواخر سال ۲۰۱۲ می‌باشد. زیرا آخرین نتایج آن مربوط به آگوست سال ۲۰۱۲ است. بنابراین طبیعی است که بسیاری از مدل‌های چینی و یا غیر چینی که بعد از این تاریخ عرضه شده‌اند، در این لیست حضور نداشته باشند و آن‌هایی هم که در لیست موجود هستند مربوط به مدل‌های ۲۰۱۲ به قبل هستند.

موسسه CNCAP در سال ۲۰۰۶ شروع به سنجش ایمنی خودروهای جدید در چین کرد. این موسسه در ابتدا از استانداردهای پایین‌تری نسبت به تست‌های معتبری مثل EURO NCAP استفاده می‌کرد. در سال ۲۰۰۹ پروتکل‌های ایمنی و استانداردهای این موسسه ارتقا پیدا کرد. همچنین در آگوست ۲۰۱۲ نیز تغییرات دیگری در تست‌ها انجام شد که در نتیجه آن سرعت برخوردها با تست‌های معتبرتر برابر شد. به همین دلیل است که در این لیست، آمار مربوط به بعد از آگوست ۲۰۱۲ از بقیه آمار جدا شده است. همچنین پارامترهای بیشتری نیز به تست‌ها افزوده شد. در نتیجه می‌توانید مشاهده کنید که در تست‌های مربوط به قبل از ۲۰۱۲ خودروهایی که بیش از ۵۰ امتیاز کسب کرده‌اند، پنج ستاره مثبت (Five star plus) دریافت کرده‌اند، اما در آمار مربوط به بعد از آگوست ۲۰۱۲ خودروهایی که حتی بیش از این امتیاز کسب کرده‌اند فقط ۵ ستاره دریافت کرده‌اند. در نتیجه می‌توان به آمار بعد از ۲۰۱۲ بیشتر اعتماد کرد. همچنین اعلام شده است که موسسه CNCAP قصد دارد تا سال ۲۰۱۸ استانداردها و پروتکل‌های خود را کاملاً با تست‌های معتبر جهانی تطبیق دهد تا بتواند خود را به عنوان یک تست ایمنی معتبر خودرو مطرح کند.

وقتی دسته بندی ایمنی خودروها بر اساس ستاره بیان می‌شود، دقت آمار پایین خواهد آمد. چرا که ممکن است فرضاً چندین خودرو دارای تعداد ستاره‌های برابری باشند اما امتیاز آن‌ها متفاوت باشد. مثلاً رووی (ام جی) ۵۵۰ در این لیست ۵ ستاره کسب کرده و ۴۵.۵ امتیاز. در نتیجه با توجه به این که در تست CNCAP امتیاز ۴۵ به بالا، ۵ ستاره محسوب می‌شود، اگر فقط نیم امتیاز کمتر داشت ۴ ستاره می‌گرفت. که همزاد این خودرو یعنی ام جی ۶ در تست‌های اروپا و استرالیا همین ۴ ستاره را گرفته است. در نتیجه یکی از عواملی که باعث اختلاف بین تعداد ستاره‌های تست‌های مختلف می‌شود، همین لب مرزی بودن امتیازات خودروهاست.

در تست‌های قبل از آگوست ۲۰۱۲ می‌شود بین امتیاز خودروها در تست چین و اروپا (یا استرالیا) یک ستاره اختلاف (و نه بیشتر) را احساس کرد. تنها مورد استثنا MG3 می‌باشد که نتیجه تست CNCAP آن با تست EURO NCAP 2 ستاره اختلاف دارد و دلیل آن می‌تواند لب مرزی بودن امتیازات و یا متفاوت بودن نمونه‌های تست شده در اروپا و چین باشد. اما در مورد بقیه خودروها همان یک ستاره اختلاف وجود دارد.

به دلیل اینکه سال تست در لیست ذکر نشده است، تشخیص مدل خودروها اندکی دشوار و در بعضی موارد غیرممکن است. برای مثال کیا سراتو که در اینجا ۳ ستاره گرفته است، مربوط به نسل اول این خودروست که در سال‌های ۲۰۰۲ به بعد عرضه می‌شد. نمونه هاچ‌بک این مدل در اروپا ۲ ستاره گرفته است. کیا فورته که عنوان نسل دوم سراتو در چین و برخی کشورهای دیگر است (همان نسلی که توسط سایپا مونتاژ می‌شود) با ۴۵.۲ امتیاز به طور ناپلئونی ۵ ستاره دریافت کرده و پایین تر از جک جی ۵ و زوتای Z300 قرار گرفته است. این نسل از سراتو در اروپا تست نشده اما در استرالیا موفق به کسب ۴ ستاره شده است. (لازم به ذکر است که نمونه تست شده در استرالیا و سایر کشورها دارای ۶ ایربگ بوده، اما نمونه مونتاژی سایپا فقط دو ایربگ دارد و ترمزهای دیسکی عقب آن تبدیل به کاسه ای شده است که قطعاً این موارد در کاهش ایمنی خودرو نقش پر رنگی دارد.) نسل فعلی سراتو (۲۰۱۳ به بعد) که در چین با اسم K3 شناخته می‌شود در این لیست حضور ندارد.

انواع خودرو : پراید ، پژو ، مزدا new ، مزدا 323 ، ال 90، تیبا، ماکسیما و..............(ml)

شما میتوانید از طریق تلگرام به ایدی mlautoparts یا در اینستاگرام به digi_ghate , mlcommercial ما را دنبال کنید .

آدرس فروشگاه ها:

تهران، میدان امام خمینی ، خیابان امیرکبیر، پاساژ سپهر، برخیابان ، پلاک ۵۳ (G35) .   تلفن های تماس : ۳۳۹۴۳۴۰۰   -  ۳۳۹۲۳۴۰۰  -  ۳۶۹۰۰۴۱۱  -   ۳۶۹۰۰۴۱۳  -  ۳۶۹۰۰۴۱۵  -  ۳۶۹۰۰۴۱۷

تهران، میدان امام خمینی ، خیابان امیرکبیر، پاساژ کاشانی ، طبقه سوم ، پلاک 282 .  تلفن های تماس : ۳۳۹۰۸۸۷۱  -  ۳۳۹۱۱۶۷۲  -  ۳۳۱۱۴۱۷۱   

تهران، میدان امام خمینی ، خیابان اکباتان ، کوچه آهنین ، پاساژ امین ، طبقه دوم ، واحد دفتری A-1 .  تلفن های تماس : ۳۳۹۲۹۰۱۴  -  ۳۳۹۲۸۹۵۹  -  ۳۳۹۴۴۱۵۱  -  ۳۳۹۴۴۱۵۲  -  ۴۰۳۳۰۷۰۹  - ۴۰۳۳۰۶۳۳