استانداردهایی که به اذعان مسئولان وقت بر پایه استانداردهای اتحادیه اروپا تدوین شده بود و شامل جزئیترین قطعات یک خودرو هم میشد. هرچند که نگاهی به جدول این استانداردها نشان میدهد که بندی مجزا درخصوص ارتقای کیفی تولید خودروها تدوین نشده اما تدوین استاندارد برای هریک از قطعات خودرو در نهایت منجر به تولیدی با کیفیت میشود. حال با گذشت حدود ۴ سال از ابلاغ این استانداردها، مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین رییس سازمان ملی استاندارد از بازنگری در استانداردهای ۵۲ گانه خودرو با هدف ارتقای کیفیت تولید خودرو خبر دادهاند. به گفته رییس سازمان ملی استاندارد، کار بازنگری بر این استانداردها آغاز شده و به زودی نتایج آن اعلام رسمی خواهد شد. تغییرات بینالمللی پایه بازنگری در استانداردهامدیرکل دفتر صنایع خودرو و نیروی محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص احتمال تغییر برخی استانداردهای ۵۲ گانه خودروها به صمت گفت: مسئول تغییر در استانداردهای خودرو سازمان ملی استاندارد است و درحالحاضر اطلاعاتی در این خصوص نداریم که بازنگری در این استانداردها به کجا رسیده است. امیر حسین قناتی با تاکید بر این که این سازمان به عنوان متولی استاندارد، تعداد یا میزان بازنگری در استانداردهای ۵۲ گانه خودرو را مشخص میکند، افزود: در همین حال وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی دارد در هر بخش که نیاز به تغییر باشد این سازمان را همراهی کند.وی با بیان اینکه پایه استانداردهای خودرو در ایران استانداردهای بینالمللی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه در استانداردهای بینالملل تغییراتی صورت گرفته است و همچنین با توجه به افزایش فناوری در خودروها و بهتبع آن نیاز افزایش استانداردها، ضرورت تغییر در این شاخصها بیش از پیش خواهد بود. قناتی ادامه داد: به طور قطع بازنگری در استانداردهای خودروهای ساخت ایران نیز براساس تغییرات بینالمللی و با هدف افزایش بهبود کیفی تولید خودروها انجام خواهد شد.
اخذ استاندارد به معنی کسب حداقل کیفیت است
رییس سازمان ملی استاندارد در گفتوگو با صمت با اشاره به اقدامات صورت گرفته این سازمان با هدف افزایش کیفیت خودرو اظهار کرد: چند وقتی است که بازنگری در استانداردهای ۵۲ گانه خودرو به مدیران و مسئولان این سازمان اعلام شده که درحالحاضر این تجدید نظر در حال اقدام است. نیره پیروزبخت با تاکید بر اینکه این سازمان به دنبال افزایش کیفیت تولیدات
به ویژه خودرو است، افزود: بر این اساس در کنار بازنگری در استانداردهای ۵۲ گانه خودرو، اقدام به بازنگری در آزمایشگاههای همکار مرتبط با خودرو کردهایم که اگر دستگاههای آنها در ممیز یک ساله مشکلی داشته و کامل نباشد، شناسایی و نسبت به رفع مشکلات آنها اقدام خواهد شد.وی با بیان اینکه نخستین بحث در موضوع ارتقای کیفیت خودرو استاندارد است، تصریح کرد: به طور قطع در صورت بهروز نبودن استانداردها شاهد مشکلاتی در تولید از جمله خودرو خواهیم بود. بر این اساس به همکاران خود اعلام کردهایم وارد فرآیند بازنگری در استانداردهای ۵۲ گانه خودرو شوند که بر این اساس همه استانداردها مورد بازنگری قرار گرفته و پس از آن تشخیص داده میشود کدام استاندارد نیاز به بازنگری و تجدید نظر دارد و کدام یک، پابرجا خواهد بود. رییس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: با بازنگریهای انجام شده مشخص شد که نیازمند بازنگری در چند استاندارد هستیم که در صورت انجام تفکیک موضوعی، وارد فاز تجدید نظر شده و اصلاحیه لازم را ارائه خواهیم داد. پیروز بخت با تاکید بر این که هنوز گزارش نهایی مرحله بازنگری در استانداردهای ۵۲ گانه اعلام نشده و به محض نهایی شدن اعلام رسمی و رسانهای خواهد شد، تصریح کرد: بهطور قطع بازنگری در این استانداردها با هدف افزایش کیفیت خودرو انجام خواهد شد چرا که به روز شدن استاندارد ها، همچنین با هدف افزایش کیفیت کالا صورت خواهد گرفت. وی با بیان این که اخذ استاندارد به معنی کسب حداقل کیفیت است و افزایش کیفیت علاوهبر آنکه یک ویژگی استانداردی است، در نوآوری و قیمت هم تاثیرگذار خواهد بود، گفت: ابتدا باید میان تعریف استاندارد و کیفیت، تفاوتهایی قائل شد، یعنی استاندارد یک ویژگی قابل قبول و حداقلی بوده و اگر خودروسازی کف کیفیت را رعایت کند، استاندارد را دریافت کرده است. رییس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: پس از اخذ استاندارد، کیفیت حرف نخست را میزند، به هر حال افزایش کیفیت علاوه بر اینکه یک ویژگی استانداردی است، در نوآوری و قیمت هم تاثیرگذار خواهد بود.
تنها ۵۲ قطعه موثر در ایمنی خودرو کنترل میشود
وی در ادامه با بیان این که ما از مجموع هزاران قطعه تشکیل دهنده خودرو، تنها ۵۲ قطعه موثر در ایمنی را کنترل میکنیم، اظهار کرد: در صورتی که مشکلی در این قطعات وجود نداشته باشد، نشان استاندارد اعطا خواهد شد. بنابراین ما تمام مواردی که در ایمنی خودرو تاثیرگذار است را به مرور لحاظ خواهیم کرد، اما مردم میتوانند در این زمینه با ما همراهی داشته و سایر مواردی که از چشم کارشناسان پنهان میماند را اعلام کنند. عملکرد سازمان استاندارد بیشتر متکی بر اسناد است، اما مردم به مواردی توجه دارند که از دید کارشناسان سازمان ملی استاندارد پنهان است.پیروزبخت با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، زمانی که خودرو در چرخه حرکت قرار میگیرد، باید یکسری استانداردهای دیگر را دریافت کند، گفت: این اقدام در ایران صورت نمیگیرد و همانطور که اعلام کردم، داشتن استاندارد به معنی دستیابی به حداقل کیفیت است، پس باید خودروها در این شرایط کیفیت خود را افزایش دهند. با توجه به این مسئله که رویکرد خودروسازان و متولیان بخش صنعت، همچنین سازمان ملی استاندارد به عنوان یکی از اهرمهای کنترل کیفیت و استاندارد ارتقای سطح کیفی خودروهای تولید داخل است، بازنگری در این حوزه میتواند کیفیت محصولات خودروسازان را افزایش دهد. اما با توجه به سرعت پیشرفت در صنعت خودروسازی جهان به نظر میرسد خودروسازان داخلی برای همگامی با استانداردهای روز دنیا، گذشته از تولید خودروهای فعلی باید طراحی و ساخت پلتفرمهای داخلی را در دستور کار خود قرار دهند تا بر اساس آن الفبای کیفیت و استاندارد از ابتدا در پایه تولید خودروها یعنی همان پلتفرم شکل گرفته رعایت شود.
انواع خودرو :تمامی خودرو : پراید ، پژو ، مزدا 323 ، ال 90،نیسان ، تیبا و..................(ml)
شما میتوانید از طریق تلگرام به ایدی mlautoparts یا در اینستاگرام digi_ghate ,mlcommercical ما را دنبال کنید